Fransız Dili ve Edebiyatı Lisans Programı

Programı Sunan Akademik BirimFransız Dili ve Edebiyatı
Program DirektörüProf. Dr. İrfan ATALAY (Bölüm Başkanı) Araş. Gör. Dr. Fatma KAHRAMANOĞLU (Bölüm Bologna Koordinatörü)
Program TürüLisans Programı
Kazanılan Derecenin SeviyesiLisans
Kazanılan Derece Mezun olunduğunda Fransız Dili ve Edebiyat Bölümü lisans diplomasına sahip olarak, "Fransız Filologu" ünvanıyla mezun olur.
Eğitim Türü Tam zamanlı
Kayıt Kabul KoşullarıLise Bitirme Diplomasına sahip olup,Öğrenci Yerleştirme Sınavına girerek Batı Dillerinin her hangi birinden yeterli puanı elde eden her öğrenci bölüme kayıt yaptırabilir. Dersleri takip edecek Fransızca düzeyine sahip olmayan öğrenciler zorunlu olarak bir yıl Hazırlık Sınıfında Temel Fransızca Dersleri almak ve başarılı olmak zorundadır.
Önceki Öğrenmenin TanınmasıTürk Yüksek öğretim kurularında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Namık Kemal Üniversitesinin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, bölümlerin müfredatlarında yer alan zorunlu Yabancı dil dersi için her öğretim yılı başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınavlara girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf olurlar
Mezuniyet Koşulları Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmaları, Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin şartlarını sağlamaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS, 240'dır. Öğrencilerin aynı zamanda varsa zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları zorunludur.
Program AmacıMezun öğrencilere, yazın ve ekin bilgisinin yanında, çok dilli bir donanım kazandırılması temel erekler arasındadır. Küreselleşen dünyada teknolojik gelişme ve yeniliklerin yabancı dil bilgisini zorunlu hale getirdiği bir gerçektir. Program, bu yeni durumu derinliğine çözümleyerek, Eğitim-Öğretim programını Avrupa Birliği yolundaki ülkemizin Bologna sürecinde karşılaşabileceği en son gereksinimleri doğrultusunda oluşturma çabası içindedir. 
Mezunların Mesleki ProfilleriProgramı bitirecek olan öğrenciler akademik kurumlar ve Milli Eğitim Bakanlığı dışında, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı, AB (Avrupa Birliği) Dairelerinde, Üniversitelerin dış ilişkiler bürolarında, yurt dışı ile ilişkili olan özel sektör kuruluşlarında, reklamcılık, turizm, dışalım, dışsatım, farklı alanlarda işlev yürüten şirketlerde, bankaların kambiyo ve dış ilişkiler bölümlerinde görev alma olanağı bulunabilmektedirler. Mezun öğrencilerimiz, Fransızca yanında 48 AKTS'lik İngilizce/Almanca/Japonca öğretimi yapmaları sayesinde ve istenilen ölçütlere uygun sınavları başarmaları durumunda, Milli Eğitim Bakanlığınca Ortaöğretim kurumlarında İngilizce/Almanca/Japonca öğretmeni olarak görevlendirilebilirler.
Bir Üst Dereceye GeçişLisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Değerlendirme ve Notlandırma

Her dönem en az bir arasınav uygulanır. Arasınavların yanı sıra, her dönemin başında verilen dönem içeriğinde tarihleri belirtilen proje ve ödevler verilir. Her dönemin sonunda, öğrencinin final sınavına girmek zorundadır. Kriterler (arasınav, proje, ödev ve final gibi) ve dönem sonu notuna etki oranları dönem başında dağıtılan ve/veya web sitesinde yayınlanan ders içerikleri açık biçimde belirtilir. Öğrenci yönetmeliği ve akademik takvime göre final sınavları üniversite tarafından belirlenen ve ilan edilen tarih ve yer ve zamanlarda yapılır.  Öğrencinin dönem sonu notu ders sorumlusu tarafından ara sınav, proje, ödev ve final sınavı sonuçlarına göre verilir. 

Namık Kemal Üniversitesinde geçme notu 100 üzerinden 60’tır. Ancak Final ya da bütünleme sınav sonucunun en az 50 olması zorunludur. Sınavlar, tam not 100 üzerinden değerlendirilir. Bir dersin başarı notu; arasınavın, ödev, proje vb. gibi diğer değerlendirme ölçütlerinin ve dönem sonu sınavının önceden belirlenenen yüzdelik oranlarıyla şekillenir. Ancak, bir dersin arasınav  aritmetik ortalamasının yüzdelik dilimi alınan notun %30’u ile %50’si arasındaki baremle; yarıyıl/yıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notun %70’i ile %50’si arasında değişebilen baremlerle  belirlenebilir. Hesaplama sonucunda, ondalık noktadan sonra gelen ilk sayı beşten küçük ise bir alt tam sayıya, beş veya beşten büyük ise bir üst tam sayıya yükseltilerek kesinleştirilir.

 

Eğitim-Öğretim Yönetmeliği chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://esas.nku.edu.tr/dosyalar/dokuman/C0B15681-D5F7-7179-A310-745B82E08CA0.pdf adresinde bulunabilir.

Dönem sonu-bütünleme notu dersin sorumlusu tarafından değerlendirme kriterleriyle birlikte Öğrenci İşlerine teslim edilir. Dönem sonu ve bütünleme notları öğrenci bilgi sisteminde yayınlanarak ilan edilir. 

Notlar:

Alınan her ders için öğrenciye dönem notu olarak aşağıda belirtilen harf notları verilir.  Harf notları, katsayı ve oran karşılıkları aşağıdaki gibidir.Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde esas alınan notlama sistemi, aşağıda belirtilen dereceler ve harfler ile ifade edilir:

 

Puan

Harfli Notu

Katsayı

Başarı Durumu

90-100

AA

4.00

Başarılı

80-89

BA

3.50

Başarılı

70-79

BB

3.00

Başarılı

65-69

CB

2.50

Başarılı

60-64

CC

2.25

Başarılı

50-59

DD

2.00

Başarısız

30-49

FD

1.00

Başarısız

0-29

FF

0.00

Başarısız

 

Öğrenciler DD, FD yada FF aldıkları dersleri dersin açıldığı ilk dönem almak zorundadırlar. Ancak Genel Not Ortalaması 2.50 ve üzeri olan derslerden Sorumlu-Başarılı (DB) olunur.   

Başarılı Öğrenciler

Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve genel ağırlıklı not ortalaması 3.00 ile 3.49 arasında olan öğrenciler "onur öğrencisi"; ortalaması 3.50 veya üstü olan öğrenciler ise "yüksek onur öğrencisi" olarak mezun olurlar.

 

Eğitim Öğretim Metotları

Öğretme - öğrenme yöntem ve stratejileri, öğrencilerin kendi kendine çalışma, yaşam boyu öğrenme, gözlem yapma, başkasına öğretme, sunma, eleştirel düşünme, takım çalışması, bilişimden etkin yararlanma gibi becerilerini arttıracak şekilde seçilmektedir.

Ayrıca, öğretim tarzının farklı kabiliyetleri olan öğrencileri destekleyecek biçimde olmasına dikkat edilir. Programda kullanılan eğitim-öğretim metotları aşağıdaki listede verilmiştir*:

*EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ

BAŞLICA ÖĞRENME FAALİYETLERİ

KULLANILAN ARAÇLAR

Ders

Dinleme ve Anlamlandırma

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, yapay zeka uygulamaları

Tartışmalı Ders

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, yapay zeka uygulamaları

Özel Destek / Yapısal Örnekler

Önceden planlanmış özel beceriler

 

Rol Yapma / Drama

Önceden planlanmış özel beceriler

Standart derslik teknolojileri, özel donanım, yapay zeka uygulamaları

Problem Çözme

 

 

Vaka Çalışması

 

 

Beyin Fırtınası

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, yapay zeka uygulamaları

KüçükGrup Tartışması

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, yapay zeka uygulamaları

Gösterim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Benzetim

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, Bilişim becerileri

Gözleme imkan verecek gerçek ya da sanal ortam

Seminer

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, Dinleme ve anlamlandırma, yönetsel beceriler

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım

Grup Çalışması

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta, çevrimiçi sohbet,
Web tabanlı tartışma forumları

Saha/Arazi Çalışması

 

 

Laboratuar

Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması

Özel donanım

Ödev

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim

İnternet veri tabanları, kütüphane veri tabanları, e-posta

Sözlü

Araştırma - yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum

 

İnceleme/Anket Çalışması

 

 

Panel

Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz, özel donanım, yapay zeka uygulamaları

Konuk Konuşmacı

 

Standart derslik teknolojileri, çoklu ortam araçları, projektör, bilgisayar, tepegöz,
özel donanım, yapay zela uygulamaları

Öğrenci Topluluğu Faaliyetleri/ Projeleri

Gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, yönetsel beceriler, Önceden planlanmış özel beceriler

 

(*) Dersin özelliklerine göre burada belirtilen yöntemlerin biri veya birkaçı uygulanabilir.

Program Çıktıları

1-Batı kültürüne bilimsel ve çağdaş bir biçimde yaklaşımını sağlayacak araştırıcı, sorgulayıcı ve yaratıcı bir zihinsel donanım ve birikime ve araştırma yöntem ve tekniklerine sahiptir.
2-Bilimsel düşüncenin rehberliğinde, etik değerlere bağlı; özgür, girişimci, yaratıcı ve üretken; ülkesine ve insanlığa karşı sorumlu ve kalite yönetim ve süreçleriyle uyumlu birey davranışı sergiler.
3-Bireysel ya da ortak proje ve etkinlik üretir; sonuçları ilgili kişi ya da kurumlarla paylaşarak gelişimlerine katkıda bulunur.
4-Çağdaş bilişim ve bilgi teknolojilerini kullanarak mesleki uzmanlaşmaya yönelir; deneyimlerini paylaşır; kişisel ve kurumsal gelişime katkı yapar.
5-Dil, din ve kültür farklılıkları gibi unsurların farkında olan ve bunları sorgulayan bir dünya görüşü edinirler.
6-Fransız dili, edebiyatı ve kültürü alanlarında gereksinimi duyulan sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenler ya da etkinliklere katılır.
7-Fransız Dili ve Edebiyatı alanı ile ilgili sorunlara yönelik olarak çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekler ve bu verileri ilgili alanda bulunan uzman olan ve olmayan kişi ve kurumlarla çeşitli iletişim araçlarıyla paylaşır.
8-Fransız Dili ve Edebiyatı alanında sosyal, kültürel hakların evrenselliğini destekler, sosyal adalet bilinci kazanır, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkar.
9-İlgi alanı/alanları doğrultusunda mezuniyet sonrasında yöneleceği mesleki alanın kuramsal ve uygulamalı bilgileriyle donanmıştır.
10-Mesleki alanıyla ilgili tüm yenilik ve gelişmeleri izler; edindiği bilgi ve becerileri disiplinler arası bir temelde eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
11-Yabancı dil ve yazın becerilerinin gerekli olduğu kamu ya da özel sektöre ait yüksek derecede sorumluluk isteyen görevler için uygun donanımları, araştırma ve iletişim becerilerini kullanır.
12-Yazınsal bilgi ve becerileri edinir, bunları kendi düşünce ve amaçları doğrultusunda kendine özgü bir biçimde anlatmayı ve bunlar hakkında fikir alışverişini bilir.

Müfredat

Fransız Dili ve Edebiyatı Kredili Ders Yapısı Şeması



1. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB111 Açıklamalı Metin Okuma I 3 0 3
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I 2 0 2
FDEB113 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım I 4 0 4
KRYP01 Kariyer Planlama 1 0 2
FDEB119 Sözcük Bilgisi I 2 0 3
TDİ101 Türk Dili I 2 0 2
FDEB117 Uygulamalı Dilbİlgisi I 4 0 6
FDEB103 Yazılı Anlatım I 2 0 3
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 1.SINIF GÜZ DÖNEMİ() 5
ADEB151 Almanca Temel Beceriler 4 0 5
İDEB151 İngilizce Temel Beceriler 4 0 5
JDEB151 Japonca Temel Beceriler 4 0 5
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB108 Açıklamalı Metin Okuma II 2 0 3
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II 2 0 2
FDEB114 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım II 3 0 4
FDEB116 Sözcük Bilgisi II 3 0 3
TDİ102 Türk Dili II 2 0 2
FDEB118 Uygulamalı Dilbilgisi II 4 0 6
FDEB104 Yazılı Anlatım II 2 0 3
FDEB120 Yazınsal Terimce 2 0 2
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 1.SINIF BAHAR DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR YALNIZ İNGİLİZCE, ALMANCA DERS ALANLAR YALNIZCA ALMANCA DERSLERİNİ SEÇMELİDİR.) 5
ADEB150 Almanca Temel Beceriler II 4 0 5
İDEB150 İngilizce Temel Beceriler II 4 0 5
JDEB150 Japonca Temel Beceriler II 4 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

2. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB213 Biçimbilim I 3 0 5
FDEB201 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım III 4 0 5
FDEB209 Fransız Yazını Tarihi (Ortaçağ-16. yy) 4 0 5
FDEB211 Genel Çeviri (F-T) 3 0 5
FDEB207 Metin Yazımı 3 0 5
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 2.SINIF GÜZ DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR YALNIZ İNGİLİZCE, ALMANCA DERS ALANLAR YALNIZCA ALMANCA DERSLERİNİ SEÇMELİDİR.) 5
ADEB250 Almanca Temel Beceriler III 4 0 5
İDEB250 İngilizce Temel Beceriler III 4 0 5
JDEB250 Japonca Temel Beceriler III 4 0 5
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB214 Biçimbilim II 3 0 5
FDEB202 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım IV 4 0 5
FDEB210 Fransız Yazını Tarihi (17.yy) 4 0 5
FDEB212 Genel Çeviri (T-F) 3 0 5
FDEB208 Yazınsal Metin Yorumlama (17.yy) 3 0 5
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 2.SINIF BAHAR DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR YALNIZ İNGİLİZCE, ALMANCA DERS ALANLAR YALNIZCA ALMANCA DERSLERİNİ SEÇMELİDİR.) 5
ADEB256 Almanca Temel Beceriler IV 4 0 5
İDEB256 İngilizce Temel Beceriler IV 4 0 5
JDEB256 Japonca Temel Beceriler IV 4 0 5
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

3. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB303 Dilbilimine Giriş 2 0 3
FDEB369 Edimbilim ve İletişim I 3 0 3
FDEB305 Fransız Yazını Tarihi (18.yy) 4 0 4
FDEB363 Sözdizimi I 2 0 3
FDEB365 Yazınsal Metin Yorumlama (18.yy) 3 0 4
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 3.SINIF GÜZ DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR YALNIZ İNGİLİZCE, ALMANCA DERS ALANLAR YALNIZCA ALMANCA DERSLERİNİ SEÇMELİDİR.) 7
ADEB350 Almanca İleri Dil Becerileri I 4 0 7
İDEB350 İngilizce İleri Dil Becerileri I 4 0 7
JDEB350 Japonca İleri Dil Becerileri I 4 0 7
Seçmeli 3. SINIF GÜZ DÖNEMİ 3 AKTS() 3
FDEB316 Turizm İşletmeciliği 2 0 3
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli Dersler() 3
UNİSEC-FEF 011 Düşünce Tarihi 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB370 Edimbilim ve İletişim II 3 0 3
FDEB306 Fransız Yazını Tarihi (19.yy) 4 0 4
FDEB304 Genel Dilbilim 2 0 3
FDEB310 Roman Tarihi ve Kuramı 2 0 3
FDEB364 Sözdizimi II 2 0 3
FDEB366 Yazınsal Metin Yorumlama (19.yy) 3 0 4
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR YALNIZ İNGİLİZCE, ALMANCA DERS ALANLAR YALNIZCA ALMANCA DERSLERİNİ SEÇMELİDİR.) 7
ADEB390 Almanca İleri Dil Becerileri II 4 0 7
İDEB390 İngilizce İleri Dil Becerileri II 4 0 7
JDEB390 Japonca İleri Dil Becerileri II 4 0 7
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 3.SINIF BAHAR DÖNEMİ(SEÇMELİ YABANCI DİL SEÇENLER DAHA SONRAKİ DÖNEMLERDE DE AYNI DİLİN DEVAMINI ALIR.) 3
FDEB330 Tur Yönetimi ve Turist Rehberliği 2 0 3
Seçmeli Üniversite Genel Seçmeli Dersler(Üniversite Genel Seçmeli Dersler) 4
UNİSEC302 Temel Japonca 4 0 4
Toplam AKTS: 34
Yıllık Toplam AKTS: 64

4. Sınıf



2024-2025 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB463 Dilbilim Akımları 3 0 4
FDEB465 Fransız Yazını Tarihi (20.yy) 4 0 5
FDEB469 Özel Alan Fransızcası I 3 0 4
FDEB409 Yazın Akımları 2 0 3
FDEB407 Yazınsal Metin Yorumlama (20.yy) 3 0 4
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 4.SINIF GÜZ DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR YALNIZ İNGİLİZCE ALAMANCA DERSİ ALANLAR YALNIZ ALMANCA SEÇMELİDİR) 7
ADEB450 Almanca Yetkin Dil Becerileri I 4 0 7
İDEB450 İngilizce Yetkin Dil Becerileri I 4 0 7
JDEB450 Japonca Yetkin Dil Becerileri I 4 0 7
Seçmeli 4. SINIF GÜZ DÖNEMİ 3 AKTS() 3
FDEB423 Anlatı Çözümlemesi 2 0 3
Toplam AKTS: 30

2024-2025 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
FDEB464 Çağdaş Fransız Yazını 4 0 5
FDEB408 Çağdaş Yazınsal Metin Yorumlama 3 0 4
FDEB466 Fransız Dili Tarihi 3 0 4
FDEB470 Özel Alan Fransızcası II 3 0 4
FDEB410 Yazın Kuramları ve Eleştirisi 2 0 3
Seçmeli FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI 4.SINIF BAHAR DÖNEMİ(İNGİLİZCE DERSİ ALANLAR YALNIZ İNGİLİZCE ALAMANCA DERSİ ALANLAR YALNIZ ALMANCA SEÇMELİDİR) 7
ADEB480 Almanca Yetkin Dil Becerileri II 4 0 7
İDEB480 İngilizce Yetkin Dil Becerileri II 4 0 7
JDEB480 Japonca Yetkin Dil Becerileri II 4 0 7
Seçmeli 4. SINIF BAHAR DÖNEMİ 3 AKTS() 3
FDEB420 Araştırma Yöntem ve Teknikleri 2 0 3
Toplam AKTS: 30
Yıllık Toplam AKTS: 60

Ders & Program Çıktıları Matrisi

FDEB111 Açıklamalı Metin Okuma I
#
312221233322
322213212222
313122332222
ATİ101 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I
#
221211221212
221211221212
221211221212
221211221212
221211221212
221211221212
221211221212
221211221212
221211221212
FDEB113 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım I
#
212232012312
222222222211
121111111111
112321132321
223312221121
212113122112
211122121211
312421123112
313121112221
222321321122
121221322113
KRYP01 Kariyer Planlama
#
223322322222
222232222232
223322122223
133323122332
FDEB119 Sözcük Bilgisi I
#
213131222331
332322312132
221312121322
123232232213
321312322122
332223211213
TDİ101 Türk Dili I
#
000002020002
000002020000
000002120002
000032220001
200032020000
000012120000
000002120010
000002120001
000002020010
000012020001
000012020001
000012020001
000002020001
000012020013
FDEB117 Uygulamalı Dilbİlgisi I
#
222323333333
322233323333
332223333223
323332222233
233323233332
323223223323
223233333232
232333322233
233333233323
332333233323
323332233233
FDEB103 Yazılı Anlatım I
#
311121212110
311211112110
121123221111
211223223111
221223211111
121211122213
110212121111
321222122201
111222113101
221222122102
111211222122
122312221212
ADEB151 Almanca Temel Beceriler
#
41554444
41554444
41554444
41554444
İDEB151 İngilizce Temel Beceriler
#
34544554
34544554
34544554
34544554
34544554
JDEB151 Japonca Temel Beceriler
#
21111111
FDEB108 Açıklamalı Metin Okuma II
#
222322222222
222223223223
232232322332
ATİ102 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi II
#
434533455434
434533455434
434533455434
FDEB114 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım II
#
123221111222
212112211222
311333121312
121121321212
201232112212
311313211222
202221223332
112112112212
FDEB116 Sözcük Bilgisi II
#
232322331332
312323223213
323231323332
TDİ102 Türk Dili II
#
333333431255
333333431255
333333431255
FDEB118 Uygulamalı Dilbilgisi II
#
443443444434
443443444434
443443444434
443443444434
443443444434
443443444434
443443444434
443443444434
443443444434
443443444434
443443444434
FDEB104 Yazılı Anlatım II
#
322211222232
321211211213
321111222112
133300201112
122121111113
133212120003
211121120002
131132020012
323132031112
112332131022
212110222113
112111223323
FDEB120 Yazınsal Terimce
#
322213213133
223133322133
233333122133
323331333133
ADEB150 Almanca Temel Beceriler II
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
İDEB150 İngilizce Temel Beceriler II
#
311222111232
311111112131
311111112131
JDEB150 Japonca Temel Beceriler II
#
22211111
22211111
FDEB213 Biçimbilim I
#
221233232332
323233233323
222323223322
212322232321
323231123323
232333222223
232322322323
323222322311
123232122232
322222223233
222221323233
FDEB201 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım III
#
333333333333
333333333333
333333333333
333333333333
FDEB209 Fransız Yazını Tarihi (Ortaçağ-16. yy)
#
333332231233
222033222322
223231332322
123121223212
FDEB211 Genel Çeviri (F-T)
#
122121122311
211112111111
311111112111
111111111111
121112121111
121111112111
223122133112
112211113121
112111121111
122111112112
FDEB207 Metin Yazımı
#
222231122222
221322222222
221212221223
122111223222
221113222111
111231122221
122312112222
322212231222
ADEB250 Almanca Temel Beceriler III
#
344445354444
444454524544
344455344445
334345445455
İDEB250 İngilizce Temel Beceriler III
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
JDEB250 Japonca Temel Beceriler III
#
122111111124
122111111124
122111111124
FDEB214 Biçimbilim II
#
222211111111
121101111111
221111131212
222311111122
111112021221
212212111122
121111222222
FDEB202 Dinleme-Anlama ve Sözlü Anlatım IV
#
333333333333
333333333333
333333333333
333333333222
FDEB210 Fransız Yazını Tarihi (17.yy)
#
342431234222
233434422334
322432224232
244222423332
FDEB212 Genel Çeviri (T-F)
#
132332213213
231333223233
322312133122
333232123313
231321323333
FDEB208 Yazınsal Metin Yorumlama (17.yy)
#
322432232442
322223132443
222432133441
343323422443
231433223442
322222432443
324423232441
242222423443
ADEB256 Almanca Temel Beceriler IV
#
444133344444
444133344444
444133344444
444133344444
İDEB256 İngilizce Temel Beceriler IV
#
112222222224
112222222224
112222222224
112222222224
JDEB256 Japonca Temel Beceriler IV
#
222222333322
222222333322
222222333322
FDEB303 Dilbilimine Giriş
#
221123211221
212122122111
221232232222
121222112211
112222221121
FDEB369 Edimbilim ve İletişim I
#
223233231333
223333231332
223333331222
223333131223
221333321312
FDEB305 Fransız Yazını Tarihi (18.yy)
#
321133301212
311122211111
311113331113
111133321121
211123211212
FDEB363 Sözdizimi I
#
122121233222
222122332222
331223123222
222321333233
113222222222
322121222211
FDEB365 Yazınsal Metin Yorumlama (18.yy)
#
321111122112
121111111113
311111211113
211122112213
121112121122
231211110213
ADEB350 Almanca İleri Dil Becerileri I
#
545433544454
545433544454
545433544454
545433544454
545433544454
545433544454
İDEB350 İngilizce İleri Dil Becerileri I
#
330030000030
330030000030
330030000030
330030000030
JDEB350 Japonca İleri Dil Becerileri I
#
111133212233
111133212233
111131212233
FDEB316 Turizm İşletmeciliği
#
020210005320
UNİSEC-FEF 011 Düşünce Tarihi
#
312123134332
332212222332
223333233343
222242232222
FDEB370 Edimbilim ve İletişim II
#
010121201321
122123002311
311232031220
212202110233
120313221112
FDEB306 Fransız Yazını Tarihi (19.yy)
#
232332332132
333231323132
333334223123
332232323131
FDEB304 Genel Dilbilim
#
112121112221
211121112121
111221111112
111111111121
212212123121
FDEB310 Roman Tarihi ve Kuramı
#
223332222322
222232333222
322222332233
222332233232
FDEB364 Sözdizimi II
#
121221211011
221212111011
112211111111
121122222111
311122222222
111112221211
FDEB366 Yazınsal Metin Yorumlama (19.yy)
#
213131223132
222312313323
333131133222
313221213231
ADEB390 Almanca İleri Dil Becerileri II
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
İDEB390 İngilizce İleri Dil Becerileri II
#
454444444544
454444444544
454444444544
JDEB390 Japonca İleri Dil Becerileri II
#
111241121043
111141111143
111141111143
FDEB330 Tur Yönetimi ve Turist Rehberliği
#
334442224442
334442224442
334442224442
334442224442
334442224442
334442224442
334442224442
UNİSEC302 Temel Japonca
#
111131113114
112131113114
121142114114
FDEB463 Dilbilim Akımları
#
312231223311
312231223311
312231223311
312231223311
312231223311
312231223311
312231223311
FDEB465 Fransız Yazını Tarihi (20.yy)
#
222323332232
323322322232
222332332222
223223223222
333232332222
FDEB469 Özel Alan Fransızcası I
#
233133123233
223123223233
233223223133
233322223133
FDEB409 Yazın Akımları
#
223221221232
123122222113
222121122213
112221331122
FDEB407 Yazınsal Metin Yorumlama (20.yy)
#
222333332323
233321123223
333222231233
232213322322
223433232332
ADEB450 Almanca Yetkin Dil Becerileri I
#
444545454545
444545454545
444545454545
444545454545
444545454545
444545454545
444545454545
444545454545
444545454545
444545454545
434545454545
434545454545
İDEB450 İngilizce Yetkin Dil Becerileri I
#
435111111231
435111111231
435111111231
435111111231
JDEB450 Japonca Yetkin Dil Becerileri I
#
211411111111
FDEB423 Anlatı Çözümlemesi
#
211111222223
321211113122
321211132112
211111212131
311111123223
FDEB464 Çağdaş Fransız Yazını
#
223333222222
223332222332
332323223233
FDEB408 Çağdaş Yazınsal Metin Yorumlama
#
233332223332
223233322233
322233233232
233232333332
FDEB466 Fransız Dili Tarihi
#
112222131111
121212222211
221121212322
111211112122
FDEB470 Özel Alan Fransızcası II
#
321132020310
121033121010
210300321332
123123212310
FDEB410 Yazın Kuramları ve Eleştirisi
#
131232221322
232222313222
222212112322
200322321331
ADEB480 Almanca Yetkin Dil Becerileri II
#
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
111111111111
311111111111
111111111111
İDEB480 İngilizce Yetkin Dil Becerileri II
#
311111111131
311111111131
311111111131
JDEB480 Japonca Yetkin Dil Becerileri II
#
333111112111
FDEB420 Araştırma Yöntem ve Teknikleri
#
321323132321
223231232133
232323231312
133132221332
121132133312
133112331312
212333231323